Вмемоарите си Spare (Резерва) принц Хари ни показва интимен поглед на

...
Вмемоарите си Spare (Резерва) принц Хари ни показва интимен поглед на
Коментари Харесай

35 пикантни подробности, които научихме от мемоарите на принц Хари

Вмемоарите си " Spare " ( " Резерва " ) принц Хари ни демонстрира съкровен взор на своя кралски живот. Книгата, издадена на 10 януари, към този момент направи взрив по целия свят с някои от по-шокиращите разкрития на страниците си. Но записките съдържат и забавни детайлности за херцога и херцогинята на Съсекс и цялото кралско семейство.

Ето 35 дребни детайлности, които научихме от " Spare ":

Почти всеки в кралското семейство има прякор

Принц Уилям е " Уили ". Катрин, принцесата на Уелс, е „ Кейт “. Кралят е просто „ баща “. Принцеса Даяна беше „ Мамия “. Кралицата и принц Филип бяха „ баба “ и „ дядо “. Принцеса Маргарет беше „ вуйна Марго “. Принцеса Юджини е „ Юдж “. А Хари? Той има куп прякори. Семейството му го назовава „ Харолд “. Меган го назовава „ Хаз “. Приятелите му го назовават: „ Спайк “, „ Баз “ и „ Принц Джакару “.

Кралят желал да кръсти Хари „ Албърт “. Даяна не се е съгласила и това става едно от междинните имена на Хари

Хари написа, че татко му бил почитател на брачна половинка на кралица Виктория Алберт и в един миг желал да кръсти втория си наследник на известния принц. „ Мама не одобри това “, написа той. Хари е кръстен Хенри Чарлз Албърт Дейвид от Уелс.

Кралят има постоянни привички в всекидневието си

Кралят извършва стойки на глава всеки ден, за които Хари споделя, че са предписани от физиотерапевт и са се оказали единственото дейно лекарство за болки във врата и гърба, породени от остарели пострадвания при поло. Той също по този начин слуша аудиокниги на портативен CD плейър до момента в който се къпе.

Принцеса Даяна обичала сорбе от манго и пудинг от самун и масло
Хари разкрива тези два обстоятелството в разнообразни моменти, свързани с храната в Spare.

Кралят има необикновена обичана закуска

Хари написа, че татко му обича „ крекери с малко кремообразно сирене и босилек “.

Хари обича бонбоните Opal Fruits и се обиди, когато името им беше променено на Starbursts

Той разказва в детайли насладата от тези дни в Итън Колидж, когато на студентите е било разрешено да избират разнообразни типове сладкиши за консумация. Той постоянно избирал бонбоните Opal Fruits. „ Много се наскърбих, когато Opal Fruits трансформираха името си на Starburst “, написа той. „ Чиста разкол. "

Кралското семейство имало неофициални вечери в Балморал, където принц Филип правил скара, а кралицата дресинг за салата

Семейството се събирало в „ остаряла каменна ловна хижа “ в имението Балморал, по време на летните си пътувания до Шотландия. Хари разказва едно съответно пътешестване през лятото на 2001 година в записките си. Той написа, че при идването си: „ Дядо, който беше тръгнал половин час преди нас, към този момент се грижеше за скарата в задната част на хижата. “ Стоейки измежду „ гъст облак пушек, със сълзи, стичащи се от очите му “, принц Филип носил плоска шапка, която употребявал и като забрадка, с цел да избърше лицето си. Специалитетът на кралицата пък бил сосът за салата. Семейството сядало на дълга маса със „ скърцащи сламени седалки “.

Кралското семейство не прави физически прояви на любов

„ По-старото потомство поддържаше съвсем нулева приемливост към всевъзможен физически контакт “, написа Хари за фамилията си. „ Без обятия, без целувки, без потупвания. От време на време, може би леко допиране на бузите... при специфични мотиви. “ В " Spare " Хари разказва няколко момента, в които е желал да прегърне кралицата, само че в последна сметка се е въздържал да го направи.

Един от редките случаи, в които членове на кралското семейство се отклоняват от тази неофициална политика бил, когато Хари се завърнал вкъщи от първото си задгранично военно пътешестване. „ Уили ме прегърна. Целунах баща по бузите. Май също… стисна рамото ми? “ За всеки от надалеч би изглеждало обикновено фамилно приветствие и другарство, само че за нас това беше обилна, невиждана проява на физическа обвързаност. ", написа Хари.

Кралското семейство отваря коледните си дарове на Бъдни вечер

Хари разказва ранното отваряне на дарове като „ немска традиция, оживяла след англизирането на фамилното име от Сакскобургготски до Уиндзор “. Тъй като фамилията нормално прекарва Коледа в Сандрингам, за събитието е непокътната огромна стая с огромна маса, „ покрита с бял плат и бели картички с имена “. „ По бит при започване на вечерта всеки от нас намираше мястото си, заставаше пред купчината си дарове “, написа Хари. „ Тогава всички стартират да ги отварят едновременно. “

Кралят носи плюшено мече със себе си, където и да отиде

Хари написа, че плюшеното мече на име „ Теди “ е утешило краля, когато е бил унизен като дете. „ Теди ходеше на всички места с баща. Това е много окъсана играчка, със счупени ръце и висящи конци, дупки, закърпени на места. Представях си, че наподобява по този начин, както баща можеше да наподобява. Теди показва красноречиво, по-добре от баща в миналото, главната самотност на детството си “, написа Хари.

Една Коледа пралелята на Хари, принцеса Маргарет, му подарява писалка с гумена рибка, увита към нея

Хари споделя, че това е най-малкият подарък в купчината му онази Коледа, макар че не прецизира годината и разказва подаръка като „ невъзмутим “.

Хари в никакъв случай не е приказвал с краля за слуховете, че Джеймс Хюит е негов същински татко

Дълго време се носи слух, че Хари не е дете на краля и Даяна, а на един от някогашните любовници на майка му, майор Джеймс Хюит, който също като Хари има алена коса. „ До ден сегашен съвсем всяко изложение на живота ми, всяка дълга публикация във вестник или списание се допира до майор Хюит и се третира вероятността за бащинството му с известна съвестност, в това число измислено изложение на момента, в който баща най-сетне ме уверил, че майор Хюит не е същинският ми татко. Ярка сцена, трогателна, и напълно измислена. “ Хари написа, че в случай че кралят е имал някакви мисли по отношение на слуховете и майор Хюит, „ той ги е запазил за себе си “ .

К осата на Хари не е същата, откакто другари от колежа в Итън обръсват главата му

Това, което той разказва като „ извънредно неуместно “ решение е, че Хари разрешил на приятелите си да обръснат главата му, когато той е записан да учи в Итън. „ Косата ми в никакъв случай не се възвърне изцяло “, написа той. Неговата аналогия с животното ехидна тогава е това, което ражда прякора му „ Спайк “.

Хари не обича бира

Въпреки че Хари разказва потреблението на огромно количество бира през тийнейджърските си години, за тези дни, които прекарва в войска, той написа, че не е бил огромен почитател на напитката.

Хари в никакъв случай не е излизал с Камерън Диас

В " Spare " Хари се оплаква от голямото количество измислици, оповестени за него под формата на злословия. „ Написаното за мен описваше най-много любовния ми живот, концентриран върху всеки мой сантиментален неуспех и крах. Спомням една публикация, в който се описваше флиртът ми с Камерън Диас, само че ние в никакъв случай даже не се бяхме срещали. “, написа принцът.

Коргитата на кралицата живееха добър живот - и доносничеха на кралицата за краля и Хари

Хари написа, че с татко му са чувствителни към топлота и постоянно им е било доста горещо, когато кралското семейство се е хранило в формалната столова на Сандрингам. Той споделя, че с баща му изчаквали кралицата да се отдръпна в стаята си, и тогава някой от тях постоянно отварял прозореца, с цел да влезе въздух. Но коргитата постоянно ги предавали, защото хладният въздух ги карал да хленчат, и баба му постоянно разбирала за отворения прозорец, който незабавно нареждала да се затвори.

Широко публикуваната история за това, че Уилям получава годежния пръстен на принцеса Даяна от Хари, с цел да предложи брак на Кейт, не е вярна

Хари споделя, че Уилям към този момент имал пръстена. „ Той го изиска, откакто мама умря, и аз бях повече от благополучен да му го дам. “

Хари постоянно е мислел, че ще се ожени преди Уилям

„ Винаги съм предполагал, че ще бъда първият, който ще се ожени, тъй като го желаех толкоз доста “, написа той в записките си за подготовката за сватбата на Уилям и Кейт. Кралят бил на 35 години, когато Хари се родил, и Хари от своя страна постоянно е желал да бъде по-млад и по-активен татко.

Кралят и кралицата явно са желали Кейт да промени метода, по който се изписва името ѝ

Хари споделя, че когато брачната половинка на брат му се присъединиа към фамилията, тогавашният принц Чарлз и Камила, херцогинята на Корнуол, считали, че „ към този момент има два кралски шифъра със С и корона от горната страна “ и „ би било прекомерно объркващо да имаме различен “. Те предложили Кейт (която е родена като Catherine Elizabeth Middleton ) да промени името си на Катрин с К.

Кралицата била огромен почитател на косата на Кейт

Хари написа, че и актуалният крал, и някогашната кралица са предпочитали дамите да носят косите си спуснати. „ Баба постоянно разясняваше „ красивата коса на Кейт “, написа Хари.

Меган не е търсила нищо в Гугъл за Хари или кралското семейство, до момента в който не са се срещнали

Херцогинята на Съсекс направи това изказване както в изявлението си с Опра, по този начин и в документалните сериали на Netflix „ Хари и Меган “, а херцогът на Съсекс удостоверява в записките си, че това в действителност е истина. „ Бях съвсем сигурен, че не ме е търсила в Гугъл, тъй като постоянно задаваше доста въпроси “, написа Хари. „ Изглеждаше, че не знае съвсем нищо – толкоз освежаващо. “

Когато Меган се срещнала с кралицата за първи път, тя не разпознала принц Андрю, херцог на Йорк, и помислила, че той е неин асистент, тъй като бил занесъл чантата на майка си до колата. „ Тя несъмнено не ни беше търсила в Гугъл “, заключава Хари.

Хари съжалява, че е потърсил в Гугъл секс сцените на Меган от „ Костюмар “

„ Направих грешката да потърся в Гугъл и да виждам някои от нейните любовни подиуми онлайн “, признава Хари в Spare. „ Видях по какъв начин тя и неин сътрудник от актьорския състав се натискаха в някакъв офис или конферентна зала... Отне ми много време, с цел да избия тези облици от главата си. “

Уилям и Кейт били почитатели на „ Костюмари “ и не можели да повярват, че Хари излиза с актриса от сериала

Хари написа, че първият път, когато разказал на брат си и снаха си за новата жена в живота си, те били шокирани. „ Устните им се отвориха. Те се обърнаха един към различен. Тогава Уили се обърна към мен и сподели: Стига, бе! ”.  Хари написа, че е бил „ комплициран “, до момента в който „ Уили и Кейт не обясниха, че са големи фенове на „ Костюмари “.  Хари се майтапи, че в началото се е страхувал, че фамилията му може да не приветстват Меган добре в фамилията, само че по-късно се тормозил „ да не я преследват за подпис “.

Камила трансформира спалнята на Хари в съблекалня, когато той се мести

Хари разкрива тази пикантна информация, до момента в който разказва първата среща на Меган с татко му, краля. Той споделя на Маркъл, че е живял в Кларънс Хаус от 19-годишна възраст до към 28-годишна възраст. „ След като се изнесох, Камила трансформира спалнята ми в своя съблекалня “, споделя той. „ Опитах се да не ми пука. Но, когато видях, не ми стана прелестно. “

Уилям предизвестил Хари за връзката му с Меган - със мощни думи - няколко пъти

„ Той постоянно е бил много срещу по отношение на моите срещи с Мег “, написа Хари в Spare. „ Един ден, седейки дружно в градината, той ми сподели, че е допустимо да имам голям брой компликации, в случай че се обвържа с „ американска актриса “, фраза, която постоянно звучеше като „ наказан нарушител “ от неговата уста. “

Когато братята посетили гроба на майка си през 2017 година на 20-ата годишнина от гибелта ѝ, Уилям оспорва изказванието на Хари, че Даяна му е помогнала да се срещне с Меган

Освен това, когато Хари споделил на Уилям, че възнамерява да предложи брак, брат му го предизвестил, като споделил, че Хари се движи „ прекомерно бързо “. Въпреки това той не възразил, когато Хари взима диаманти от една от гривните на майка им, с цел да създаде годежния пръстен на Меган, и отбелязва, че Уилям „ наподобява харесвал Мег, макар постоянно цитираните му опасения “.

Когато Хари желае позволение от кралицата да се ожени за Меган, нейният отговор е „ Предполагам, че би трябвало да кажа „ да “

Благодарение на изискванията на Закона за наследяването на короната от 2013 година, Хари трябвало да получи публично позволение от кралицата, преди да се ожени за Меган.

Първоначално Меган трябвало да носи тиарата на Спенсър на сватбата си, само че по-късно кралицата предложила да ѝ заеме своя от кралската сбирка

Лелите на Хари (сестрите на Даяна) в началото попитали дали Меган би желала да носи тиарата на Спенсър, която Даяна носи в деня на сватбата си. „ И двамата бяхме трогнати “, написа Хари. „ След това Мег прекара часове с дизайнера на роклята си, с цел да може воала да пасне идеално на тиарата “. Въпреки това, малко преди сватбата, кралицата предложила на Хари и Меган „ достъп до нейната сбирка от тиари “. Тя ги поканила една заран в Бъкингамския замък, с цел да пробват селекция от тиари, която Хари разказва като „ невероятна заран “.

„ Влязохме в персоналната съблекалня на баба, тъкмо до спалнята ѝ, място, в което в никакъв случай не бях влизал “, написа Хари. „ Заедно с баба беше специалист по бижута, изтъкнат историк, който познаваше произхода на всеки камък в кралската сбирка. “ Кралицата беше избрала пет тиари като вероятни разновидности: „ Едната беше цялата от изумруди. Другата беше обсипана с аквамарини. Всяка беше по-ослепителна и зашеметяваща от предходната. ” Меган и кралицата имаха специфичен миг, написа Хари. „ Баба сподели на Мег много нежно: „ Тиарите ти отиват! “ и Мег се разтопи. В последна сметка една от петте се откроява, „ изглеждаше направена за Мег “, написа Хари.

Хари и Меган в действителност имат частна, неофициална сватбена „ гала “ в градината си в дните преди огромната кралска женитба

Меган разкрива тази информация на Опра Уинфри в изявлението от март 2021 година и изказванието бързо е тествано от английската преса, която твърди, че сходно нещо не е законно допустимо. Но Хари написа в " Spare ", че няколко дни преди кралската женитба техният чиновник, архиепископът на Кентърбъри, направил „ дребна гала “ в градините на Хари и Меган, „ единствено ние двамата и кучетата Гай и Пула, които бяха единствените ни очевидци. ” Той разказва церемонията като „ неофициална, необвързваща, с изключение на в нашите души “.

Меган споделя смешка, която провокира под напрежение миг по време на едно от първите ѝ огромни кралски събития

Хари написа, че скоро откакто той и Меган се връщат от медения си месец, било време за формалното честване на рождения ден на кралицата - Trooping the Colour. Те създали първата си обществена изява като младоженци на събитието. „ Всички присъстващи бяха в положително въодушевление и оптимистични “ , написа той. „ Но по-късно: Кейт попита Мег какво мисли за нейния първи Trooping the Colour. А Мег се пошегува като сподели: „ Цветно. “ Последвалата тишина заплаши да погълне всички ни. ”

Хари и Меган в действителност споделят на кралското семейство, че чакат бебе на сватбата на принцеса Юджини

Херцогът не обръща внимание на обстоятелството, че шерването на такава голяма новина на женитба нормално се счита за неучтиво. Хари споделя щастливата вест на краля, Уилям и Кейт в Уиндзор преди приема за сватбата на Юджини и нейния избраник Джак Бруксбанк.

Хари и Меган оферират да се откажат от купите си като херцог и херцогиня на Съсекс през януари 2020 година

Когато Хари и Меган оповестиха решението си да се отдръпват от живота на кралските особи, имаше апели от обществото, те да бъдат лишени от купите си. В " Spare " обаче Хари разкрива, че е предложил да се откажат от тях още в първото писмо, което е изпратил до краля за проектът му той и Меган да водят по-малко публичен живот. „ Бяхме подготвени да създадем всяка жертва, нужна, с цел да намерим мир и сигурност, в това число да се откажем от нашите трофеи в Съсекс “, написа той.

Хари първи гушва щерка си Лилибет, когато се ражда

Херцогът взел това решение, до момента в който жена му раждала. „ Когато лекарят сподели, че е въпрос на минути, споделих на Мег, че желая моето лице да бъде първото, което дребното ни момиченце вижда “, написа той. Лекарят насочил Хари и му оказал помощ при израждането на бебето. „ Плъзнах ръцете си под дребния ѝ тил и врата. Нежно, само че твърдо, както бях виждал във филмите, издърпах нашата скъпоценна щерка от оня свят в този. ” По-късно Хари написа, че Меган му споделила, че „ в никакъв случай не е била по-влюбена в него, в сравнение с в оня миг “.

Когато кралицата среща Лилибет и Арчи през лятото на 2022 година, Хари си спомня, че тя е чака децата да наподобяват „ по-американски “

Хари разказва последното посещаване, което фамилията му е имало при кралицата в края на книгата, като написа, че не е могъл да спре да си напомня момента на срещата на децата си с баба му, когато се прибирал в Калифорния след нейното заравяне.

„ Арчи правеше дълбоки, рицарски поклони, дребната му сестра Лилибет прегръщаше кралицата. Най-сладките деца, сподели баба, звучейки комплицирано. Тя очакваше да са малко по-… американски, мисля? Това означаваше, съгласно нея, по-буйни. "

Хари споделя, че е научил за гибелта на кралицата от BBC, откакто самолетът му кацнал в Шотландия

В " Spare " Хари написа, че когато получил вести, че здравето на кралицата се утежнява, той се свързал с Уилям, с цел да разбере по кое време брат му ще отлети за Шотландия, само че по този начин и не получил отговор (оказало се, че Уилям и други членове на кралското семейство са взели боен аероплан и пристигнали часове преди Хари). След като татко му споделил, че Меган не е добре пристигнала, Хари взел под наем полет и съгласно него той бил във въздуха, когато баба му умряла. „ Когато самолетът стартира да се спуска получих известие от Мег, което гласеше „ Обади ми се сега, в който получиш това. “ Проверих уеб страницата на BBC и незабавно видях, че баба към този момент я нямаше. Татко беше станал крал. "

„ Кралски източници “ оспорват описа на херцога на Съсекс, потвърждавайки, че кралят персонално се е уверил, че всички членове на кралското семейство са знаели за гибелта на кралицата, преди да бъде направено известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР